Ekskluzivni rezultati testiranja pokazuju uštedu vode do 25% sa H2Flo

Ekskluzivni rezultati testiranja pokazuju uštedu vode do 25% sa H2Flo

S novim propisima vezanima korištenje vode i nesigurnostima vezanima uz izlazak Velike Britanije iz EU, voćari u Velikoj Britaniji koji traže uštede vode za navodnjavanje bi trebali koristiti H2Flo. Kako je otktiveno na National Fruit Show-u dana 25 i 26 Listopada, upravo H2Flo je proizvođačima praktično riješenje za smanjenje troška navodnjavanje bez štetnog utjecaja na prinos.

ICL tim je predstavio agenciji za očuvanje vode svoje najnovije nezavisne rezultate ispitivanja H2Flo, koji obećava uštedu vode za navodnjavanje a time i smanjenje povezanih troškova pumpanja.

FAST LLP (Fruit Advisory Services Team) neovisni odjel za testiranja useva, proveo je testove pod vodstvom Abi Dalton, menadžerica za testiranja, koja ističe odlične preliminarne rezultate.

“Ispitivanja na jabukama Cox, započeta ovog proljeća nastavljaju se sve do rujna 2018. No početni rezultati već pokazuju da korištenje H2Flo rezultira povećanjem veličine ploda, čak i ako se primjena vode umanji za 25%, i to bez štetnih utjecaja na prinos i kvalitetu plodova” rekla je.

 

 • Veličina ploda je veća u voćnjacima gdje se koristi H2Flo s vodom u odnosu na one gdje se koristi samo voda. 

 • Prinosi klase 1  su slični u oba slučaja.

Abi dodaje da većina voćara navodnjavaju koristeći sustav kap po kap i to obično za perioda kad ima vrlo malo kiše i kada se tlo već isuši, a tako biljka ne dobija efikasan oporavak od stresa suše.

Kada se voda dodaje na suho tlo, gomila se na površini, i loše prodire u dubinu, te se brže isušiva, što u konačnici znači da biljke neće biti u mogućnosti uzeti potrebnu količinu vlage, a to rezultira manjim plodovima. 

Kakobilo, primjena H2Flo rješava takvo stanje proširivajući područje preko kojeg se voda može širiti preko profila tla. Također se povećava brzina prodiranja molekula vode u prvih 5 centimetara dubine tla, što znači da se minimizira površinsko isparavanje vode. 

Članak prenesen sa ICL UK.

Korišteni pojmovi:

 • Kako se koristi H2Flo (engleski)..

 • Efekt H2Flo na supstrat....

 • Princip rada H2Flo (engleski)

Proizvodi koji vas mogu zanimati

 • Okvašivač H2Flo 5 lit

  Okvašivač H2Flo 5 lit

  H2Flo mješavina surfaktanata namijenjena je smanjiti napetost površine vode za navodnjavanje, što omogućuje vertikalno i lateralno kretanje vode. To uzgajivačima omogućuje optimalnu učinkovitost navodnjavanja, smanjuje potrebne količine vode i poboljšava prinos.

 • Okvašivač H2Flo 1 lit

  Okvašivač H2Flo 1 lit

  H2Flo mješavina surfaktanata namijenjena je smanjiti napetost površine vode za navodnjavanje, što omogućuje vertikalno i lateralno kretanje vode. To uzgajivačima omogućuje optimalnu učinkovitost navodnjavanja, smanjuje potrebne količine vode i poboljšava prinos.

 • Geomembrana LDPE 500 mic m2

  Geomembrana LDPE 500 mic m2

  Geomembrana za pravljenje vodenih bazena za navodnjavanje širina 8m debljina 500 mikrona

 • Kapaljka NGE AL 4 lit/h

  Kapaljka NGE AL 4 lit/h

  Kompenzirajuća, zaštita od propuštanja kapljica, 4 lit/h, preporučani radni tlak: 1 - 4,1 bar.

 • Euro Key 4 lit (DNK04-2)

  Euro Key 4 lit (DNK04-2)

  Klasična kapaljka protoka 4 lit/h, muški ubodni priključak od 4mm, preporučani radni tlak: 1-2 bara.

Prijavite se na naš newsletter i saznajte sve o našim najnovijim ponudama i pogodnostima!

Upišite ispravnu e-mail adresu.


© 2023 Granum d.o.o. Sva prava pridržana.
Developed & SEO by AMagdic Web Design
Powered by AMagdic CMS