Multi K gnojiva

Multi K gnojiva

Kalij nitrat predstavlja jedinstveni oblik kalija počevši od nutritivne vrijednosti, efikasnosti i načinu primjene. Kalij - nitrat sadržava 100% makroelemente za ishranu bilja  ;kalij (K) i dušik (nitratni oblik - N-NO3). Biljka usvaja oba elementa vrlo brzo, a najvažnije je što ih usvaja ujednačeno. Ujednačeno usvajanje ova iona poboljšava kretanje istih unutar biljke, što olakšava pravilnu ishranu. Kalij-nitrat ne sadrži klor, natrij i ostale štetne tvari. Nitratni oblik omogućava da biljke usvajaju minimalnu količinu klora, u slučaju kada je anion klora prisutan u zemlji ili u vodi za navodnjavanje. Ovo čini kalij-nitrat neophodnim za biljke koje su osjetljive na klor (porvrće: krumprir, rajčica itd ; trajni nasadi: voće)

Multi-K® brend proizvoda od kalij - nitrata uključuje veliki izbor proizvoda za različite kulture, uvjete uzgoja i načine primjene:

  • Kristaloni Multi-K® su specijalno namijenjeni za fertirigaciju i folijarnu prihranu..
  • Granulirani oblici Multi-K® su namjenjeni za dopunsku ishranu (nagrtanjem ili razbacivanjem)
  • Specijalni oblici Multi-K® koji su namjenjeni za proizvodnju u zaštićenim prostorima i u hidroponskom uzgoju.
  • Multi-K® proizvodi su obogaćeni fosforom, magnezijem, cinkom, borom i drugim mikroelementima s kojima čine dodanu vrijednost prilikom uzgoja.

Multi-K® proizvodi se mogu mješati s fosfatima, magnezijem i kalcijem. Za više informacija posjetite www.haifa-group.com. Također postoje aplikacije za pametne telefone za android i ios sustave.

  • Multi K gnojiva

Proizvodi koji vas mogu zanimati

Prijavite se na naš newsletter i saznajte sve o našim najnovijim ponudama i pogodnostima!

Upišite ispravnu e-mail adresu.


© 2023 Granum d.o.o. Sva prava pridržana.
Developed & SEO by AMagdic Web Design
Powered by AMagdic CMS