Program održavanja bazena

Program održavanja bazena

U vrućim ljetnim danima, potreba za osvježavanjem postaje svakodnevna obaveza. Također je jako bitno održavati čistom i urednom vodu u kojoj se na najbrži način riješavamo visokih temperatura. U našem širokom asortimanu preparata za bazene vam nudimo sve što vam treba da vaš bazen ostane čist i slobodan od algi, bakterija, raznih prljavština. Voda je savršen medij za razvoj različitih mikroorganizama i algi. Voda u bazenima mora biti za piće, što znači da bez redovne dezinfekcije vode postala bi jako brzo neupotrebljiva. Pročišćavanje vode u bazenu smanjuje rizik od bolesti prouzrokovanih kontaminacijom vode.

Dezinfekcija vode :

Dezinfekcija vode je proces kojim se uklanjaju svi mikroorganizmi iz vode koji bi mogli prouzrokovati neželjene reakcije kod kupača. Dezinfekcija se radi korištenjem raznih sredstava kao što su npr. čisti klor ili njegovi spojevi. Na tržištu je dostupan u obliku tableta, granula ili tekućine. On učinkovito uništava bakterije i spriječava njihovo razmnožavanje.

Kada vam je potrebna dezinfekcija vode :

Ako je voda zamućena, ima miris ili je promjenila boju u zelenkastu potrebno je povećati koncentraciju klora u vodi, korištenjem raznih talbeta, granulata ili tekućina.

Načini uporabe :

Klor se stavlja u filter ili plovak kako bi stalno bio u vodi i polagano se topio, te da bi se ravnomjerno rapodjelila koncentracija u čitavom bazenu. Bitno je paziti na njegovu koncentraciju u vodi, jer ako ga ima premalo mikroorganizmi i alge će se svakako razmnožavati u vodi. Da bi se ostvarila uspješna dezinfekcija vode bilo kojim dezinfikatorom doza sredstva se mora podesiti da nakon što se potroši glavni dio dezinfikatora uvijek ostane dovoljna količina u vodi zbog djelovanja na same mikroorganizme, alge ili smeće u vodi. Za optimalne rezultate je najbitnije pratiti njegovu koncentraciju u vodi te jako oprezno rukovati dezinfikacijskim sredstvima. Pored klora mogu se koristit također i spojevi na bazi broma, soli, aktivnog kisika, te različiti algicidi koji spriječavaju nakupljanje algi u vodi.

U našoj ponudi imamo razne proizvode koje koristimo za održavanje vode u bazenu, a to su :

Algicid tekući u pakiranju od 1L ili 5L protiv nakupljanja algi u vodi.

Klorgranulat u pakiranju od 1 KG ili 5 KG

Superflock (Multiflock) tekući u pakiranju od 5 L koji se koristi za bistrinu vode u bazenu, te je čini lakšom za filtriranje.

Multifunkcionalne tablete u pakiranju od 1 KG, 5 KG ili na komad, a koriste se kao sveobuhvatni proizvod za dezinfekciju vode. Djeluju kao dezinfikator, algicid, flokulant i plavilo u jednom.

PH-Minus granulat u pakiranjima od 1,5 KG ili 5 KG, koji služi za reguliranje PH vrijednosti vode u bazenu.

Sporotopive klor tablete u pakiranju od 1 KG koje se koriste u plutajućim dozatorima u bazenima.

Ostalo :

Pored svih preparata za bazene u ponudi imamo i raznu opremu za bazene, kao što su testeri PH vrijednosti vode, plutajući dozatori, mrežice za bazene, vreće jadranske soli itd. Dođite posjetite nas u našoj maloprodaji, vama na usluzi Granum d.o.o.

Proizvodi koji vas mogu zanimati

Prijavite se na naš newsletter i saznajte sve o našim najnovijim ponudama i pogodnostima!

Upišite ispravnu e-mail adresu.


© 2023 Granum d.o.o. Sva prava pridržana.
Developed & SEO by AMagdic Web Design
Powered by AMagdic CMS