Kontejneri za uzgoj presadnica

Kontejneri za uzgoj presadnica

"Presadnice uzgojene u kontejnerima imaju potpuno pravilan i jednak vegetacijski prostor što omogućuje ujednačen porast biljaka i visoku ujednačenost presadnica. Najveća prednost uzgoja presadnica u kontejnerima je ta što omogućava presađivanje sa supstratom na korijenu kojeg dobro razvijene presadnice u potpunosti prerastu supstrat i s njime se presađuju. Presađivanjem s grudom supstrata na korijenu biljke prelaskom na poljske uvjete ne doživljavaju stres kao one presađene s golim korijenom pa nastavljaju kontinuiran rast. Puno lakše se primaju pa je podsađivanje gotovo nepotrebno. Takove presadnice u odnosu na one s golim korijenom mogu se presaditi ako je to neophodno i na tlo koje nije optimalne vlažnosti, a presađivanje je moguće obavljati tijekom čitavog dana što opet omogućava bolje korištenje postojeće opreme za sadnju, te sadnju na većim površinama u optimalnom vremenu. Povrće iz presadnica uzgojenih kontejnerskim načinom dospijeva ranije za berbu i u pravilu daje veće prinose u odnosu na presadnice golog korijena uzgojene na gredicama. Kontejnerski način uzgoja presadnica posebice je prikladan kod proizvodnje hibrida povrća kod kojih je zbog skupoće sjemena izuzetno važno da se iz svakog sjemena dobije kvalitetna presadnica."

više na www.povrce.com

Katalog Plastform kontejnera (932,00 kB)
Katalog Plastform stiropornih kontejnera.
Lončići za presadnice: DESCH (Engleski) (13,00 MB)
Lončići za presadnice, plitice za sijanje, kontejneri plastični proizvođača Desch Plantpak

Proizvodi koji vas mogu zanimati

 • 66 rupa Modiform 2555 (11X6)

  66 rupa Modiform 2555 (11X6)

  Plastični kontejner od 66 rupa koji se najčešće koristi za smilje

 • Kontejner S 104 rupe stiropor

  Kontejner S 104 rupe stiropor

  Kontejner stiroporni od 104 rupe za kupus, papriku, patlidžan, cvijeće, smilje

 • Potgrond H 70 lit

  Potgrond H 70 lit

  Potgrond H je suspstrat za proizvodnju rasade ili u žargonu Klasman Potgrond H ili Zeleni Klasman. Višenamjenski je supstrat za proizvodnju rasada povrća. Preporučuje se kontejnere i hranljive kocke veće od 6 cm (rajčica, paprika, krastavac, lubenica, dinja)

 • Steckmedium 70 lit

  Steckmedium 70 lit

  Preporučuje se za ožiljavanje i razmnožavanje reznica svih vrsta cvijeća i ljekovitog bilja. Pogodan za automatizirane sjetvene linije.

 • Ruter AA 1 lit

  Ruter AA 1 lit

  Proizvod sa aminokiselinama sa sekundarnim elementima i/ili oligoelementima

Preporučujemo pročitati

Prijavite se na naš newsletter i saznajte sve o našim najnovijim ponudama i pogodnostima!

Upišite ispravnu e-mail adresu.


© 2019 Granum d.o.o. Sva prava pridržana.
Developed & SEO by AMagdic Web Design
Powered by AMagdic CMS