Preporuka gnojidbe smilja ( Helicrysum italicum )

Preporuka gnojidbe smilja ( Helicrysum italicum )

 

Gnojidba smilja po preporuci tvrtke Tradecorp.

Sva gnojiva su dopuštena u organskoj proizvodnji.  Svako gnojivo za smilje navedeno u ovoj tabeli ima poveznicu ispod preporuke pa klikom možete vidjeti više detalja vezanih za gnojivo. Također Tradecorp nudi cijelu paletu proizvoda dozvoljenu u organskoj poljoprivredi, a to ćete najlakše filtrirati pomoću filtera u grupama. Ovo je osnovna gnojidba smilja , no isto tako je moguće ispravljati nedostatke hranjiva na smilju pomoću preparata Tradecorp dozvoljenih u organskoj proizvodnji.

Folijarna primjena   
Primjena kroz sustav za navodnjavanje 

Cilj Sjetva / presađivanje Vegetativni razvoj Predcvatnja Cvatnja Žetva
Ukorjenjavanje / razvoj korijenskog sustava humistar 20 lit / ha*         
Biostimulans   phylgreen 3 tretmana 1 lit / ha   
Organski dušik    delfan plus 3 - 4 tretmana 2 - 4 lit / ha   
Za poboljšanje cvatnje     tradebor 2 tretmana 1 lit / ha   

* - Ukoliko ne postoji sustav za navodnjavanje, onda je dobro namočiti biljku u otopinu Humistara i to u koncentraciji 5%. Huminske kiseline djeluju na korjenov sustav i najveći efekat se postiže kada se pusti kroz sustav. Humistar se može primjeniti folijarno, neće naštetiti biljci, ali je daleko veći efekat kad se koristi kroz sustav za navodnjavanje.

  • Preporuka gnojidbe smilja ( Helicrysum italicum )
  • Preporuka gnojidbe smilja ( Helicrysum italicum )

Humistar poboljšava formiranje i razvoj optimalnog korjenovog sustava smilja. Poboljšava strukturu tla, te biljci omogućava efikasan odgovor kod hidro stresa (npr. suša), tako što joj povećava kapacitet prikupljanja vlage u različitim vrstama zemlje. Također poboljšava plodnost tla, njegove fizičke karakteristike (strukturu), kemijske karakteristike (lakše uzimanje hranjiva iz tla), te biološke karakteristike (mikrobiloški život) tla. Nakon aplikacije Humistarom brzo je vidljiv napredak biljke naspram npr drugim gnojivima kao što je stajsko đubre. Budući da je ekstraktiran iz American Leonardite, garanirano sadrži maksimalnu koncentraciju i odnos huminskih i fulvinskih kiselina. Obzirom da se u Hercegovini uglavnom melju brda, puno je samljevenog biljnog materijala tako da je dodavanjem Humistara bitno stvoriti smilju okruženje sa što više organske tvari. 

Preporuka gnojidbe smilja ( Helicrysum italicum )

Na kraju ove sadnje na slici gore, zalili smo smilje Humistarom u omjeru 2,5 lit na 1000 lit (djelom prirodnim padom, a dijelom pomoću zalijevača).

Tretmani philgreenom, koji je po sastavu 100% Ascophyllum nodosum, tj. hladno ekstraktirana morska alga, poboljšava se cvatnja, ukorjenjavanje, uzimanje važnog hranjiva iz tla i što je najvažnije poboljšava prilagodbu biljke na stresne uvjete (suša, hladnoća, itd.) pomoću osmoprotektora (pogledajte video u prilogu).

Delfan Plus sadrži visoki postotak aminokiselina koje smilje može uzeti i bez premca je na tržištu jer sadrži 24% slobodnih alfa aminokiselina tj. biljci stvarno dostupnih. Obzirom da je organskog porijekla, manje su čestice i smilje lako prima Delfan plus. Najvažnija funkcija Delfana Plus je stimulacija biljke na rast naročito u stresnim uvjetima kao što je presadnja, pred cvatnja, žetva, itd. Trenutačno djeluje folijarnom primjenom i biljka se brže i efikasnije obnavlja nakon abiotskih stresova (ekstremne temperature, suša, itd). Dakle za smilje kao i ostalo bilje, Delfan plus povećava prinos i kvalitetu.

I na kraju Tradebor sprečava i ispravlja nedostatke Bora (B) tj. poboljšava cvatnju i kvalitetu cvata.

Važno je napomenuti da ova gnojiva neće poticati stvaranje vodene mase na uštrb količine eteričnog ulja smilja. Ovaj program prihrane će omogućiti smilju kvalitetnije okruženje, pružiti zaštitu od stresa,  te stimulirati biljku da da svoj maksimum.  

Napomena: Ovaj program ne uključuje osnovnu gnojidbu. 

Certifikat Ecocert za Tradecorp proizvode (67,00 kB)
Certifikat o asortimanu Tradecorp-a koji je po EU regulativi broj 834/2007 i 889/2008 dozvoljen u organskoj proizvodnji.
Certifikat OMRI (312,00 kB)
Phylgreen OMRI certifikat za organsku proizvodnju.
Certifikat za Humistar (111,00 kB)
Ecocert certifikat za Humistar - dozvoljen u organskoj poljoprivredi.
Humistar OMRI certifikat (312,00 kB)
OMRI certifikat Humistar za organsku proizvodnju.
Phylgreen certifikat ECOCERT (125,00 kB)
Ecocert certifikat za Phylgreen
Preuzmite preporuku u pdf formatu (2,00 MB)
Preporuka gnojidbe smilja ( Helicrysum italicum ) . Sva gnojiva imaju dozvolu u organskoj proizvodnji.
Tradecorp - Prezentacija o Delfanu plus (engleski) (10,00 MB)
Prezentacija Delfana Plus na engleskom.
Za certifikacijske kuće: (1,00 MB)
Sve poznate certifikacijske kuće koje djeluju u BiH priznaju gnojiva Tercomposti kao dozvoljena u organskoj proizvodnji. U prilogu je izvod iz legislative o organskim gnojivima (talijanski)
  • Phylgreen - videoreportaža

  • Humistar / Humifirst

  • Delfan plus

  • Phylgreen

Proizvodi koji vas mogu zanimati

Preporučujemo pročitati

Prijavite se na naš newsletter i saznajte sve o našim najnovijim ponudama i pogodnostima!

Upišite ispravnu e-mail adresu.


© 2024 Granum d.o.o. Sva prava pridržana.
Developed & SEO by AMagdic Web Design
Powered by AMagdic CMS